Zeleninový talíř s arašídovou omáčkou
Suroviny
- 150 g Fazolové lusky zelené
- 100 g Máslo arašídové
- 100 g Fazolové výhonky
- 125 ml Voda pitná
- 125 ml Jogurt nízkotučný
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Chilli omáčka
- 1 ks Cibule
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Okurka salátová
- 1 ks Salát římský
- 0.5 ks Pekingské zelí
- 1 stroužek Česnek
- 1 kg Brambory rané
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 290 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 9 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 1.3 mg
- Draslík 436.5 mg
- Vláknina 13817.5 mg
- Vitamín A 13817.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze zelených fazolových lusků okrájíme špičky, oloupané mrkve nakrájíme na tenké proužky, pekingské zelí na nudličky, římský salát rozebereme na listy, salátovou okurku nakrájíme na proužky.
-
2
Oškrabané nové brambory uvaříme doměkka a necháme je vychladnout. Postupně, asi po minutě, krátce povaříme každý druh zeleniny zvlášť (kromě salátu a okurky). Spařenou zeleninu vyjmeme a položíme do misky s ledovou vodou.
-
3
Servírovací talíř obložíme listy římského salátu, na které naaranžujeme brambory a jednotlivé druhy zeleniny.
-
4
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a spolu s prolisovaným česnekem ji opečeme na suché teflonové pánvi doměkka. Přidáme chilli omáčku, arašídové máslo a vodu. Směs dobře promícháme a pomalu přivedeme k varu.
-
5
Pánev sundáme z plotny, vmícháme jogurt a opepříme. Arašídovou omáčku servírujeme ve zvláštní misce.