Luzernský perník
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
- Sacharidy 115 g
- Tuky 8 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 9.6 mg
- Draslík 235 mg
- Vláknina 6725 mg
- Vitamín A 6725 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu svaříme s 2 lžícemi cukru a necháme vychladnout.
-
2
V míse smícháme med, zbylý cukr, jablečný mošt, třešňovici, citronovou kůru, nasekané kandované ovoce, 60g másla, skořici, anýz, kypřící prášek a mouku. Nakonec vlijeme cukerný roztok, těsto dobře propracujeme a vytvoříme dva bochánky, které rozložíme na máslem vymazaný plech.
-
3
Perník pečeme ve středně vyhřáté troubě 45 minut.