Dort s ananasem a tvarohovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Kompot ananasový
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hrubá
  • 95 g Mouka polohrubá
  • 80 g Cukr moučkový
  • 120 g Cukr moučkový
  • 10 g Želatina
  • 100 g Čokoláda na vaření
  • 500 g Tvaroh měkký
  • 500 ml Voda pitná
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 943 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 251.5 mg
  • Draslík 189 mg
  • Vláknina 5920.4 mg
  • Vitamín A 5920.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 52.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme prosátou mouku a lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a v mírně předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.

  • 2

    V mezičase připravíme krém. Máslo utřeme s cukrem do pěny, zašleháme tvaroh, vanilkový cukr, citronovou šťávu.

  • 3

    Vychladlý korpus rozřízneme, spodní cíl potřeme krémem, poklademe okapanými kousky ananasu a přikryjeme druhým dílem korpusu. Vrchní díl korpusu opět potřeme krémem, poklademe zbylým ananasem a přelijeme vlažnou želatinou. Dort necháme ztuhnout v chladničce. Před podáváním potřeme zbylým krémem a ozdobíme strouhanou čokoládou.

  • 4

    Želatinu připravíme z plátkové želatiny. Plátky vložíme do rendlíku, zalijeme vodou a necháme asi 10 minut bobtnat. Poté ji za stálého míchání zahříváme, až se úplně rozpustí (nevaříme!). Želatinu necháme zchladnout.

Komentáře k receptu