Dort s ananasem a tvarohovým krémem
Suroviny
- 500 g Kompot ananasový
- 30 g Máslo čerstvé
- 200 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hrubá
- 95 g Mouka polohrubá
- 80 g Cukr moučkový
- 120 g Cukr moučkový
- 10 g Želatina
- 100 g Čokoláda na vaření
- 500 g Tvaroh měkký
- 500 ml Voda pitná
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 943 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 49 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 78 g
- Cholesterol 251.5 mg
- Draslík 189 mg
- Vláknina 5920.4 mg
- Vitamín A 5920.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 52.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme prosátou mouku a lehce vmícháme pevný sníh z bílků. Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a v mírně předehřáté troubě pečeme zhruba 15 minut.
-
2
V mezičase připravíme krém. Máslo utřeme s cukrem do pěny, zašleháme tvaroh, vanilkový cukr, citronovou šťávu.
-
3
Vychladlý korpus rozřízneme, spodní cíl potřeme krémem, poklademe okapanými kousky ananasu a přikryjeme druhým dílem korpusu. Vrchní díl korpusu opět potřeme krémem, poklademe zbylým ananasem a přelijeme vlažnou želatinou. Dort necháme ztuhnout v chladničce. Před podáváním potřeme zbylým krémem a ozdobíme strouhanou čokoládou.
-
4
Želatinu připravíme z plátkové želatiny. Plátky vložíme do rendlíku, zalijeme vodou a necháme asi 10 minut bobtnat. Poté ji za stálého míchání zahříváme, až se úplně rozpustí (nevaříme!). Želatinu necháme zchladnout.