Rychle kvašené bílé zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Chléb konzumní
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 ks Brambory
  • 1 kg Zelí hlávkové bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 58 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 295 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 359.3 mg
  • Vláknina 9245 mg
  • Vitamín A 9245 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelné hlávky očistíme, důkladně omyjeme studenou vodou a pokrájíme na tenké nudličky.

  • 2

    Na dno kastrolu vložíme kousek chleba, oloupaný brambor a přidáme zelí. Posypeme kmínem, zalijeme vlažnou, osolenou vodou a zakryté odložíme na teplém místě. Necháme kvasit cca 2-3 dny.

  • 3

    Takto kvašené zelí je určeno k rychlé spotřebě.

Komentáře k receptu