Rychle kvašené bílé zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 58 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 0 g
- Sodík 295 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 359.3 mg
- Vláknina 9245 mg
- Vitamín A 9245 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelné hlávky očistíme, důkladně omyjeme studenou vodou a pokrájíme na tenké nudličky.
-
2
Na dno kastrolu vložíme kousek chleba, oloupaný brambor a přidáme zelí. Posypeme kmínem, zalijeme vlažnou, osolenou vodou a zakryté odložíme na teplém místě. Necháme kvasit cca 2-3 dny.
-
3
Takto kvašené zelí je určeno k rychlé spotřebě.