Nakládaný zelný salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 1 g
- Sodík 1343 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 439.7 mg
- Vláknina 7802.8 mg
- Vitamín A 7802.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 95.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z červeného zelí odstraníme svrchní listy, očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké nudličky. Mírně osolíme, posypeme kmínem, promícháme a necháme odležet.
-
2
Mezitím rozmícháme ve vodě ocet, sůl, cukr, přidáme kuličky pepře a nového koření a povaříme.
-
3
Zelí vymačkáme, rozdělíme do sklenic a zalijeme vychladlým nálevem. Sklenice převážeme celofánem a uchováme v temné a studené místnosti.