Na sladko nakládaná tykev
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 139 g
- Tuky 1 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 139 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 709 mg
- Vláknina 11447 mg
- Vitamín A 11447 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tykve očistíme, oloupeme, omyjeme a pokrájíme na kostky. Vložíme do kastrolu, zalijeme octem a necháme stát 24 hodin. Poté ocet slijeme.
-
2
Cukr rozmícháme ve vodě, krátce povaříme, přidáme tykev, na kolečka nakrájené citrony, skořici, hřebíček, vanilku a dál vaříme cca 30 minut. Tykev musí být průsvitná. Teplou rozdělíme do sklenic, necháme vychladnout a převážeme celofánem. Uchováme na temném a studeném místě.