Studená rajská polévka s cuketou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 7 g
- Sodík 1335 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 4.5 mg
- Draslík 758.7 mg
- Vláknina 8956.7 mg
- Vitamín A 8956.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.7 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme rajčatové ledové kostky. Smícháme džus z rajčat s vodou, do každého oddílu osmidílné formy na led vložíme mátový lístek, zalijeme vše rajčatovou směsí a vložíme do mrazničky.
-
2
Prolisujeme stroužek česneku, nasekáme zbytek máty, dále oloupeme a na kostičky nakrájíme velkou cibuli, umeleme pepř a středně velké cukety nahrubo nastrouháme.
-
3
Ve velkém rendlíku na rozehřátém oleji restujeme cibuli s česnekem, až cibule změkne. Pak přilijeme vývar, přidáme nasekanou mátu, 5 minut povaříme, odstavíme a necháme vychladnout.
-
4
Do mixeru vložíme konzervovaná loupaná rajčata i se šťávou, přilijeme vychladlý vývar a vše spolu dohladka rozmixujeme. Směs přelijeme do mísy, přimícháme nastrouhanou cuketu, podle chuti opepříme a přikryté dáme do lednice dobře vychladit.
-
5
Do jídelních misek rozdělíme ledové rajčatové kostky, zalijeme je vychlazenou polévkou a servírujeme.