Studená rajská polévka s cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 440 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 ml Rajčatová šťáva
  • 200 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Cuketa
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 0.09 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 198 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1335 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 4.5 mg
  • Draslík 758.7 mg
  • Vláknina 8956.7 mg
  • Vitamín A 8956.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.7 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme rajčatové ledové kostky. Smícháme džus z rajčat s vodou, do každého oddílu osmidílné formy na led vložíme mátový lístek, zalijeme vše rajčatovou směsí a vložíme do mrazničky.

  • 2

    Prolisujeme stroužek česneku, nasekáme zbytek máty, dále oloupeme a na kostičky nakrájíme velkou cibuli, umeleme pepř a středně velké cukety nahrubo nastrouháme.

  • 3

    Ve velkém rendlíku na rozehřátém oleji restujeme cibuli s česnekem, až cibule změkne. Pak přilijeme vývar, přidáme nasekanou mátu, 5 minut povaříme, odstavíme a necháme vychladnout.

  • 4

    Do mixeru vložíme konzervovaná loupaná rajčata i se šťávou, přilijeme vychladlý vývar a vše spolu dohladka rozmixujeme. Směs přelijeme do mísy, přimícháme nastrouhanou cuketu, podle chuti opepříme a přikryté dáme do lednice dobře vychladit.

  • 5

    Do jídelních misek rozdělíme ledové rajčatové kostky, zalijeme je vychlazenou polévkou a servírujeme.

Komentáře k receptu