Zimní koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 107 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 73 mg
- Draslík 95.2 mg
- Vláknina 2600.7 mg
- Vitamín A 2600.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo s cukrem utřeme do pěny, přidáme sůl, skořici, třešňovici a vejce. Postupně vmícháváme mouku a mléko s rozmíchaným droždím a vypracováváme těsto. Nakonec vmícháme hrozinky a důkladně hněteme těsto několik minut.
-
2
Dortovou formu vymažeme 2 lžícemi másla, těsto do ní namačkáme, zakryjeme utěrkou a necháme v teple 1 hodinu kynout. Vykynulé potřeme ušlehaným vejcem a pečeme při 180 stupních 45 minut. Vychladlý koláč zabalíme do alobalu a necháme v chladu ( v zimě venku, proto zimní koláč) 2 dny uležet.