Fíky s medem a ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Fíky čerstvé
  • 80 g Med včelí
  • 160 g Chléb slunečnicový
  • 200 g Ricotta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 126.4 mg
  • Vláknina 8868 mg
  • Vitamín A 8868 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé fíky rozpůlíme, vyskládáme na rošt, vložíme do trouby a při 50°C velmi zvolna pečeme asi 2 hodiny. Fíky částečně zrosolovatí a budou lepkavé. Na krajíčky chleba namažeme ricottu, pokapeme medem a poklademe kousky fíků. Nebo můžeme lepkavé fíky nakrájet nadrobno, smíchat s rozdrobenou ricottou, medem, vymíchat krém a ten potom namazat na chléb nebo topinky.

  • 2

    Podáváme jako velmi chutnou snídani.

Komentáře k receptu