Karlovarský kotouč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 150 g Vepřová uzená plec
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1.25 kg Telecí plec
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 2507 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 401 mg
  • Draslík 897 mg
  • Vláknina 3276.6 mg
  • Vitamín A 3276.6 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Poté jej rozřízneme na plát, naklepeme, osolíme a poklademe tenkými plátky slaniny, plátky vařeného uzeného masa a vejci umíchánými na másle. Plát masa svineme, ovážeme motouzem. Vložíme na větší část rozpuštěného másla a opečeme ze všech stran. Jakmile je kotouč opečený, podlijeme jej mírně a za častého polévání šťávou jej pečeme 1 až 1 1/4 hodiny.

  • 2

    Jakmile je kotouč upečený, vyjmeme jej, šťávu zahustíme máslem smíchaným s moukou a krátce povaříme.

Komentáře k receptu