Karlovarský kotouč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 538 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 29 g
- Sodík 2507 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 401 mg
- Draslík 897 mg
- Vláknina 3276.6 mg
- Vitamín A 3276.6 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí maso očistíme, omyjeme a osušíme. Poté jej rozřízneme na plát, naklepeme, osolíme a poklademe tenkými plátky slaniny, plátky vařeného uzeného masa a vejci umíchánými na másle. Plát masa svineme, ovážeme motouzem. Vložíme na větší část rozpuštěného másla a opečeme ze všech stran. Jakmile je kotouč opečený, podlijeme jej mírně a za častého polévání šťávou jej pečeme 1 až 1 1/4 hodiny.
-
2
Jakmile je kotouč upečený, vyjmeme jej, šťávu zahustíme máslem smíchaným s moukou a krátce povaříme.