Zeleninová směs do sklenic
Suroviny
- 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Sůl
- 600 g Cukr krupice
- 25 g Zázvor mletý
- 15 g Kurkuma
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 45 g Hořčičné semínko
- 3 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 3 ks Mrkev kořen
- 1 ks Okurka salátová
- 5 l Voda pitná
- 1 l Ocet vinný
- 1 kg Květák
- 1 polévková lžíce Kari koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 106 g
- Sodík 3934 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 576.1 mg
- Vláknina 12315.3 mg
- Vitamín A 12315.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kveták rozebraný na růžičky, cuketu, cibuli, mrkev a okurku pokrájenou na kostičky o hraně 1 cm a nakrájené fazolky smícháme se solí a necháme 24 hodin stát.
-
2
Poté všechnu zeleninu opláchneme v několika vodách a necháme v cedníku 30 minut. Do většího hrnce dáme mouku, kari, kurkumu, hořčičné semínko a zázvor a pomalu přiléváme ocet, než se vytvoří hladká hmota. Přisypeme cukr a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 10 minut.
-
3
Poté přisypeme zeleninu a povaříme ještě 2 minuty. Pak hned nalijeme do sklenic a zavřeme. Necháme měsíc odstát.