Salát z čekanky a zázvoru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ananas
  • 100 g Hroznové víno
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 3 ks Čekanka
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 2 cl Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • 2 polévková lžíce Kokosové mléko
  • 2 polévková lžíce Kokos strouhaný
  • 2 polévková lžíce Rozinky tmavé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 170 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 53 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 1.7 mg
  • Draslík 186.3 mg
  • Vláknina 3117.7 mg
  • Vitamín A 3117.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekankové puky omyjeme vodou a odlámeme uvadlé listy. Necháme okapat a pak pokrájíme na nudličky široké asi 1 centimetr.

  • 2

    Do misky vlijeme sherry a vsypeme do něho rozinky a necháme v něm nabobtnat.

  • 3

    Opláchnutý ananas nakrájíme na plátky. Omyjeme hroznové víno, přepůlíme jednotlivé bobule na polovinu a vybereme z nich semínka. Ve větší míse promícháme nudličky z čekankových puků, plátky ananasu, hroznové víno a rozinky.

  • 4

    V misce připravíme zálivku. Zakysanou smetanu rozmícháme s majonézou, nastrouhaným zázvorem, kokosovým mlékem a citronovou šťávou. Posypeme kari koření a cayenským pepřem. Dobře promícháme a prošleháme.

  • 5

    Čekankovou směs zalijeme zálivkou a navrch ještě posypeme strouhaným kokosem, který jsme předtím lehce opražili na pánvi.

Komentáře k receptu