Salát z čekanky a zázvoru
Suroviny
- 100 g Ananas
- 100 g Hroznové víno
- 1 kávová lžička Kari koření
- 3 ks Čekanka
- 1 špetka Pepř cayenský
- 2 cl Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Majonéza
- 2 polévková lžíce Kokosové mléko
- 2 polévková lžíce Kokos strouhaný
- 2 polévková lžíce Rozinky tmavé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 10 g
- Sodík 53 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 1.7 mg
- Draslík 186.3 mg
- Vláknina 3117.7 mg
- Vitamín A 3117.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čekankové puky omyjeme vodou a odlámeme uvadlé listy. Necháme okapat a pak pokrájíme na nudličky široké asi 1 centimetr.
-
2
Do misky vlijeme sherry a vsypeme do něho rozinky a necháme v něm nabobtnat.
-
3
Opláchnutý ananas nakrájíme na plátky. Omyjeme hroznové víno, přepůlíme jednotlivé bobule na polovinu a vybereme z nich semínka. Ve větší míse promícháme nudličky z čekankových puků, plátky ananasu, hroznové víno a rozinky.
-
4
V misce připravíme zálivku. Zakysanou smetanu rozmícháme s majonézou, nastrouhaným zázvorem, kokosovým mlékem a citronovou šťávou. Posypeme kari koření a cayenským pepřem. Dobře promícháme a prošleháme.
-
5
Čekankovou směs zalijeme zálivkou a navrch ještě posypeme strouhaným kokosem, který jsme předtím lehce opražili na pánvi.