Kakaové řezy s vanilkovým krémem
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hrubá
- 250 g Cukr krupice
- 200 g Mouka polohrubá
- 200 g Cukr moučkový
- 200 g Cukr moučkový
- 25 g Kakao
- 150 g Čokoláda na vaření
- 500 ml Mléko plnotučné
- 30 ml Olej rostlinný
- 5 ks Vaječný bílek slepičí
- 5 ks Vaječný žloutek slepičí
- 5 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
- 5 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1296 kcal
- Sacharidy 167 g
- Tuky 62 g
- Sodík 204 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 142 g
- Cholesterol 571.3 mg
- Draslík 286.5 mg
- Vláknina 6080.7 mg
- Vitamín A 6080.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 564.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse umícháme na kaši žloutky, mouku, kakao, cukr a vlažnou vodu. Na závěr lehce vmícháme pevný sníh z bílků a kypřicí prášek. Těsto vlijeme na plech vytřený olejem a vysypaný hrubou moukou. V předehřáté troubě pečeme zhruba 12 minut.
-
2
Během pečení těsta připravíme krém. V mléce rozšleháme vanilkový pudink, třetinu dávky cukru a žloutky. Za stálého míchání svaříme a necháme vychladnout. Zbylý cukr utřeme s máslem a po částech vmícháme kaši.
-
3
Upečené těsto necháme vychladnout, potřeme připraveným krémem a navršíme pěnu z bílků. Bílkovou pěnu připravíme šleháním bílků s cukrem ve vodní lázni až do zhoustnutí.
-
4
Řezy sypeme ustrouhanou čokoládou.