Kořeněný kečup z čerstvých rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 32 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 0 g
- Sodík 83 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 263.2 mg
- Vláknina 3030.6 mg
- Vitamín A 3030.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře zralá rajčata očistíme, omyjeme a pokrájíme. Vložíme do kastrolu a povaříme. Poté prolisujeme a protlak přelijeme do čistého hrnce.
-
2
Do lněného sáčku vložíme cibuli a ostatní koření, převážeme, přidáme k protlaku a vaříme do zhoustnutí. Přisypeme sůl, červenou papriku, pepř, cukr, přilijeme ocet a znovu krátce povaříme. Sáček s kořením vyjmeme a protlak rozdělíme do sklenic, propláchnutých vroucí vodou. Ihned převážeme celofánem, necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti.