Ruská vejce
Suroviny
- 250 g Brambory vařené
- 80 g Cibule
- 180 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 100 g Jablka
- 350 g Majolka
- 200 g Okurky nakládané
- 200 g Rajčata
- 100 g Šunka dušená
- 250 g Šunkový salám
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1040 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 91 g
- Sodík 1026 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 432.8 mg
- Draslík 531.7 mg
- Vláknina 9743.8 mg
- Vitamín A 9743.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme brambory, nakrájíme do mističky a dáme do misky.
-
2
Na nudličky nakrájíme šunkový salám, cibuli a jablka na kousky. Smícháme v míse s pokrájenými okurkami a sterilovaným hráškem. Osolíme, opepříme, pokapeme worcesterskou omáčkou a octem. Přidáme majonézu, naředěnou citronovou šťávou a hořčicí.
-
3
30 minut necháme proležet.
-
4
4 vejce natvrdo uvaříme a oloupeme.
-
5
Vlašský salát obložíme šunkou, rajčaty a vejcem.
-
6
Ozdobíme petrželkou.