Protlak z čerstvých rajčat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 23 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 0 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 296.3 mg
- Vláknina 3000 mg
- Vitamín A 3000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Použijeme dobře zralá rajčata. Očistíme, omyjeme a nakrájíme. Vložíme do kastrolu a vaříme, dokud slupka nepovolí. Poté prolisujeme, protlak vrátíme do hrnce a dál vaříme do zhoustnutí.
-
2
Vroucí protlak ihned rozdělíme do lahví, které předem propláchneme horkou vodou a urovnáme do pekáče. Převážeme celofánem a zakryté dekou necháme vychladnout. Otřeme a uložíme v temné a studené místnosti.