Zelená paprika nakládaná s červeným zelím
Suroviny
- 30 g Sůl
- 20 g Sůl
- 10 g Kmín celý
- 50 g Cukr krystal
- 40 g Cukr krystal
- 0.25 kávová lžička Nové koření celé
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 2 ks Bobkový list
- 5 dl Ocet kvasný lihový
- 7.5 dl Voda pitná
- 0.5 dl Olej rostlinný
- 1 kg Zelí hlávkové bílé
- 1 kg Paprika zelená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 6 g
- Sodík 1964 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 371.4 mg
- Vláknina 8975.7 mg
- Vitamín A 8975.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 117.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelené papriky očistíme, důkladně omyjeme a odstraníme semínka. Ze zelí odloupneme svrchní listy, omyjeme, rozkrojíme a nasekáme na tenké nudličky. Promícháme se solí, cukrem a kmínem a necháme odležet.
-
2
Mezitím povaříme vodu s octem, solí, cukrem, pepřem, novým kořením a bobkovým listem a necháme vychladnout.
-
3
Poté zelí vymačkáme a naplníme jím papriky. Rozdělíme do sklenic, zalijeme nálevem. Na povrch přilijeme olej. Sklenice převážeme dvojitým celofánem a uchováme na temném a studeném místě.