Nakládané okurky s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 101 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 0 g
- Sodík 5187 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 460.4 mg
- Vláknina 6097.3 mg
- Vitamín A 6097.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvrdé okurky očistíme, důkladně omyjeme, oloupeme a nakrájíme na delší kusy. Jádra vydlabeme a dužinu pokrájíme na kousky. Vložíme do mísy, promícháme se solí a necháme stát do druhého dne.
-
2
Na dno zavařovacích sklenic rozložíme omytý kopr, bobkový list a celý pepř. Okurky vyjmeme ze šťávy, rozdělíme do sklenic - průběžně je přitom prokládáme kolečky cibule a nastrouhaným křenem.
-
3
Cukr a ocet rozmícháme ve vodě, převaříme a horkým roztokem zalijeme okurky. Po vychladnutí převážeme celofánem a uchováme na temném a studeném místě.