Nakládané okurky s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 200 g Sůl
  • 150 g Cukr krystal
  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Křen
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 7.5 dl Ocet kvasný lihový
  • 7.5 dl Voda pitná
  • 3 kg Okurky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 101 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 5187 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 460.4 mg
  • Vláknina 6097.3 mg
  • Vitamín A 6097.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvrdé okurky očistíme, důkladně omyjeme, oloupeme a nakrájíme na delší kusy. Jádra vydlabeme a dužinu pokrájíme na kousky. Vložíme do mísy, promícháme se solí a necháme stát do druhého dne.

  • 2

    Na dno zavařovacích sklenic rozložíme omytý kopr, bobkový list a celý pepř. Okurky vyjmeme ze šťávy, rozdělíme do sklenic - průběžně je přitom prokládáme kolečky cibule a nastrouhaným křenem.

  • 3

    Cukr a ocet rozmícháme ve vodě, převaříme a horkým roztokem zalijeme okurky. Po vychladnutí převážeme celofánem a uchováme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu