Vařený hovězí jazyk se zeleninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • 1.5 kg Hovězí jazyk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 213 g
  • Sodík 307 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 217.5 mg
  • Draslík 1263.1 mg
  • Vláknina 10602.7 mg
  • Vitamín A 10602.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev, petržel a celer oškrábeme a omyjeme, cibuli oloupeme. Zeleninu nekrájíme.

  • 2

    Hovězí jazyk omyjeme a vložíme do vařící osolené vody. Když jazyk začne měknout, přidáme do vody kořenovou zeleninu, cibuli a bobkový list.

  • 3

    Měkký jazyk vyjmeme, na chvíli ho ponoříme do studené vody a pak z něj odstraníme kůži. Jazyk nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu