Vařený hovězí jazyk se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 213 g
- Sodík 307 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 217.5 mg
- Draslík 1263.1 mg
- Vláknina 10602.7 mg
- Vitamín A 10602.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 77.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev, petržel a celer oškrábeme a omyjeme, cibuli oloupeme. Zeleninu nekrájíme.
-
2
Hovězí jazyk omyjeme a vložíme do vařící osolené vody. Když jazyk začne měknout, přidáme do vody kořenovou zeleninu, cibuli a bobkový list.
-
3
Měkký jazyk vyjmeme, na chvíli ho ponoříme do studené vody a pak z něj odstraníme kůži. Jazyk nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a podáváme.