Okurky nakládané s feferonkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 104 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 1 g
- Sodík 1572 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 502.3 mg
- Vláknina 6317 mg
- Vitamín A 6317 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Menší okurky očistíme a důkladně omyjeme. Na dno zavařovací sklenice rozložíme opláchnutý kopr, očištěnou cibuli a bobkový list. Urovnáme okurky a prokládáme je průběžně feferonkami a křenem.
-
2
Ocet, cukr a sůl rozmícháme ve vodě, přidáme hořčičné semínko, pepř a nové koření. Krátce povaříme a nálevem ihned přelijeme okurky. Po vychladnutí převážeme celofánem a uložíme v temné a studené místnosti.