Okurky nakládané s feferonkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 60 g Sůl
  • 150 g Cukr krystal
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Křen
  • 2 ks Bobkový list
  • 6 ks Nové koření celé
  • 3 ks Feferony
  • 1 hrst Kopr čerstvý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 7.5 dl Ocet kvasný lihový
  • 3.5 kg Okurky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 104 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 1572 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 502.3 mg
  • Vláknina 6317 mg
  • Vitamín A 6317 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší okurky očistíme a důkladně omyjeme. Na dno zavařovací sklenice rozložíme opláchnutý kopr, očištěnou cibuli a bobkový list. Urovnáme okurky a prokládáme je průběžně feferonkami a křenem.

  • 2

    Ocet, cukr a sůl rozmícháme ve vodě, přidáme hořčičné semínko, pepř a nové koření. Krátce povaříme a nálevem ihned přelijeme okurky. Po vychladnutí převážeme celofánem a uložíme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu