Sladkokyselé okurky
Suroviny
- 50 g Sůl
- 100 g Cukr krupice
- 20 ks Sacharin
- 6 ks Bobkový list
- 20 ks Pepř černý mletý
- 6 ks Nové koření celé
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 hrst Mrkev kořen
- 1 špetka Kopr čerstvý
- 6 stroužek Česnek
- 1.6 l Voda pitná
- 1.5 l Ocet kvasný lihový
- 1 kg Okurky nakládané
- 1 polévková lžíce Hořčičné semínko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 7504 kcal
- Sacharidy 1848 g
- Tuky 10 g
- Sodík 11749 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 1848 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1138.3 mg
- Vláknina 45599.1 mg
- Vitamín A 45599.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ocet, vodu, sůl, cukr a sacharin svaříme.
-
2
Do čistých lahví dáme omyté okurky a přidáme k nim koření a zeleninu a vše zalijeme připraveným nálevem.
-
3
Zavřeme a sterilujeme při 85 stupních 20 minut.