Papriky tří barev
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2388 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 251 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 1008.8 mg
- Vláknina 15860 mg
- Vitamín A 15860 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 653.4 mg
- Vitamín E 5.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dáme na plech papriky a na pár minut vložíme do předehřáté trouby. Když se slupka napne a začne hnědnout, vyndáme je a oloupeme. Odstraníme semena a papriky nakrájíme na proužky.
-
2
Do čistých sklenic vrstvíme žlutou, červenou a zelenou barvu.
-
3
Vše posypeme pepřem.
-
4
Připravíme nálev smícháním oleje, octa, soli, česneku a pepře. Směs promícháme a nalijeme do sklenic na papriky, aby zůstaly ponořené.