Papriky tří barev

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 ml Olej stolní
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Ocet kvasný lihový
  • 1 kg Paprika žlutá
  • 1 kg Paprika červená
  • 1 kg Paprika zelená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2388 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 251 g
  • Sodík 209 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 1008.8 mg
  • Vláknina 15860 mg
  • Vitamín A 15860 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 653.4 mg
  • Vitamín E 5.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dáme na plech papriky a na pár minut vložíme do předehřáté trouby. Když se slupka napne a začne hnědnout, vyndáme je a oloupeme. Odstraníme semena a papriky nakrájíme na proužky.

  • 2

    Do čistých sklenic vrstvíme žlutou, červenou a zelenou barvu.

  • 3

    Vše posypeme pepřem.

  • 4

    Připravíme nálev smícháním oleje, octa, soli, česneku a pepře. Směs promícháme a nalijeme do sklenic na papriky, aby zůstaly ponořené.

Komentáře k receptu