Broskve plněné nivou a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hroznové víno
  • 100 g Kompot broskvový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 50 g Okurky nakládané
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 100 g Salát ledový
  • 30 g Petržel kudrnka
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 519 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 50.4 mg
  • Draslík 324.3 mg
  • Vláknina 4430 mg
  • Vitamín A 4430 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava náplně: Máslo dáme do misky, utřeme do pěny, přidáme nastrouhanou nivu. Obě suroviny důkladně promícháme. Přimícháme nastrouhanou kyselou okurku, půlku drobně nasekaných ořechů a vše dohromady smícháme. Nakonec náplň dochutíme nasekaným koprem a podle potřeby rozředíme zakysanou smetanou.

  • 2

    Na talířky naskládáme listy ledového salátu, naaranžujeme bobulky hroznového vína. Půlky kompotovaných broskví oloupeme, střed každé naplníme připravenou náplní. Povrch náplně posypeme zbylými ořechy, ozdobíme kouskem petrželky a hotové jídlo servírujeme.

Komentáře k receptu