Broskve plněné nivou a ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 405 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 30 g
- Sodík 519 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 50.4 mg
- Draslík 324.3 mg
- Vláknina 4430 mg
- Vitamín A 4430 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava náplně: Máslo dáme do misky, utřeme do pěny, přidáme nastrouhanou nivu. Obě suroviny důkladně promícháme. Přimícháme nastrouhanou kyselou okurku, půlku drobně nasekaných ořechů a vše dohromady smícháme. Nakonec náplň dochutíme nasekaným koprem a podle potřeby rozředíme zakysanou smetanou.
-
2
Na talířky naskládáme listy ledového salátu, naaranžujeme bobulky hroznového vína. Půlky kompotovaných broskví oloupeme, střed každé naplníme připravenou náplní. Povrch náplně posypeme zbylými ořechy, ozdobíme kouskem petrželky a hotové jídlo servírujeme.