Bezlepkové máslové sušenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 175 g Máslo čerstvé
  • 20 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 300 g Mouka bezlepková
  • 125 g Cukr krystal
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 611 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 140.1 mg
  • Draslík 435.6 mg
  • Vláknina 176 mg
  • Vitamín A 176 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme s kypřicím práškem. Celé vejce rozmícháme s máslem a cukrem do pěny. Ve vaječné směsi rozmícháme mouku s práškem dohladka a vzniklé těsto necháme odpočinout v lednici asi 30 minut.

  • 2

    Z odpočatého těsta vyválíme plát na pomoučeném vále a z plátu vykrájíme tvary vykrajovátky na vánoční pečivo.

  • 3

    Vykrájené tvary rozložíme na plech, vyložený pečicím papírem, a tvary potřeme rozšlehaným vejcem. Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Upečené cukroví necháme vychladnout a servírujeme jako moučník, nebo jako vánoční pečivo.

Komentáře k receptu