Majonéza kaparová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 20 g
- Sodík 806 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 57.2 mg
- Vláknina 1493 mg
- Vitamín A 1493 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Majonéza připravovaná z vařených vajec:
-
2
Vejce si v osolené vodě uvaříme natvrdo. Necháme je zchladit ve studené vodě a potom z nich oloupeme skořápky. Nakrojíme všechny bílky a z vajec opatrně vyndáme žloutky. Potom bílky posekáme nadrobno. Žloutky buď prolisujeme přes síto nebo nastrouháme. K prolisovaným nebo strouhaným žloutkům přidáme lžičku hořčice a 3 lžíce citronové šťávy. Osolíme a opepříme a rozšleháme. Pak po troškách přiléváme olej a zašleháváme ho do hmoty, dokud se nevytvoří hustý krém.
-
3
Nakládanou okurku nasekáme nadrobno a spolu s vaječnými bílky a kapary vmícháme do majonézy.