Zálivka tisíce ostrovů papriková
Suroviny
- 250 ml Olej z pšeničných klíčků
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Šalotka
- 0.5 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Chilli omáčka
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 27 g
- Sodík 29 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 74.7 mg
- Draslík 85.5 mg
- Vláknina 388.2 mg
- Vitamín A 388.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Majonéza klasická [51566]:
-
2
Do misky vlijeme žloutky, přidáme hořčici, osolíme a opepříme, přilijeme citronovou šťávu. Kuchyňským robotem s metlami ušleháme dohladka. Potom po troškách postupně přiléváme olej z pšeničných klíčků a zašleháváme ho do hmoty. Šleháme, až vznikne hustý krém. Podle potřeby ještě můžeme hotovou majonézu lehce osolit nebo přidat kapku citronové šťávy.
-
3
Můžeme přidat ještě na velmi jemno nasekanou petrželku, pažitku a šalotku, pak máme bylinkovou majonézu.
-
4
Z poloviny červené papriky odstraníme bílé žebroví a semínka a papriku nakrájíme na kostičky, které přimícháme do hotové klasické majonézy. Dále do ní vložíme lžíci chilli omáčky, lžičku sladké mleté papriky a 2 lžíce smetany. Promícháme.