Pečené kapie s česnekovou zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 19 g
- Sodík 49 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 29.2 mg
- Vláknina 280.5 mg
- Vitamín A 280.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapie vložíme na pečicí papír a v troubě zprudka opečeme, až slupka ztmavne. Papriky necháme zchladnout, oloupeme je, zbavíme semen, nakrájíme na silné proužky a zakapeme citronovou šťávou.
-
2
Prolisovaný česnek smícháme s olejem, drobně posekanou petrželovou natí a solí. Kapie přelijeme zálivkou a před podáváním necháme vychladit.