Pečené kapie s česnekovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapie
  • 60 ml Olej olivový
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 29.2 mg
  • Vláknina 280.5 mg
  • Vitamín A 280.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapie vložíme na pečicí papír a v troubě zprudka opečeme, až slupka ztmavne. Papriky necháme zchladnout, oloupeme je, zbavíme semen, nakrájíme na silné proužky a zakapeme citronovou šťávou.

  • 2

    Prolisovaný česnek smícháme s olejem, drobně posekanou petrželovou natí a solí. Kapie přelijeme zálivkou a před podáváním necháme vychladit.

Komentáře k receptu