Sterilovaný slaný hrášek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 111 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 1 g
- Sodík 985 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 305.3 mg
- Vláknina 12750 mg
- Vitamín A 12750 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladý hrášek vyloupeme, nasypeme do vroucí vody a krátce povaříme. Po vyjmutí ihned přelijeme studenou vodou, necháme vychladnout a rozdělíme do sklenic.
-
2
Mezitím smícháme vodu (1 l) s cukrem a solí, povaříme a po vychladnutí nálevem zalijeme hrášek. Několik minut necháme stát a v případě potřeby dolijeme. Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Po dvou dnech sterilizaci zopakujeme. Uchováme v temné a studené místnosti.