Salát z olihní a zeleniny
Suroviny
- 400 g Olihně
- 100 g Rajčata Cherry
- 120 g Rajčata
- 50 g Cibule červená
- 150 g Fenykl sladký - hlíza
- 3 g Oregano sušené
- 75 g Olej olivový extra panenský
- 8 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 1 g Chilli koření mleté
- 30 ml Citronová šťáva
- 40 ml Ocet vinný červený
- 40 ml Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 18 g
- Sodík 832 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 233 mg
- Draslík 608.7 mg
- Vláknina 4672.7 mg
- Vitamín A 4672.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.1 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a vykuchané olihně bez hlav rozřízneme, odkrojíme chapadla, potřeme olejem ze všech stran, osolíme, opepříme a posypeme chilli kořením. Nejdříve dáme na gril chapadla a asi po dvou minutách přiložíme rozříznutá tělíčka. Olihně obracíme a grilujeme asi 4 až 5 minut. Tělíčka nakrájíme na proužky a chapadla na menší kousky.
-
2
Rajčata nakrájíme na kostičky, cherry rajčata rozpůlíme, cibuli nakrájíme na nudličky, fenykl očistíme a nakrájíme na plátky. Zeleninu nasypeme do mísy, osolíme, opepříme, přilijeme citronovou a pomerančovou šťávu, ocet, olej, přidáme olihně, oregano a promícháme.
-
3
Salát podáváme ve velké skleněné míse.