Pohár s tvarohovým krémem a jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 308 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 5 g
- Sodík 37 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 10 mg
- Draslík 283.3 mg
- Vláknina 9950 mg
- Vitamín A 9950 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvaroh ušleháme se žloutkem, smetanou, polovinou moučkového cukru a citronovou šťávou.
-
2
Z bílků ušleháme sníh a zašleháme do něj zbylý cukr. Sníh vmícháme do tvarohu.
-
3
Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na díly. Vložíme je i se oloupanými slupkami do kastrolu, podlijeme vodou a povaříme. Slupky odstraníme, k jablkům přidáme cukr a ještě povaříme, až se odpaří voda.
-
4
Do pohárů vrstvíme krém, vychladlá jablka a opět krém. Zdobíme dílky jablek.