Pohár s tvarohovým krémem a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tvaroh jemný
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Jablka
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 5 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 10 mg
  • Draslík 283.3 mg
  • Vláknina 9950 mg
  • Vitamín A 9950 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh ušleháme se žloutkem, smetanou, polovinou moučkového cukru a citronovou šťávou.

  • 2

    Z bílků ušleháme sníh a zašleháme do něj zbylý cukr. Sníh vmícháme do tvarohu.

  • 3

    Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na díly. Vložíme je i se oloupanými slupkami do kastrolu, podlijeme vodou a povaříme. Slupky odstraníme, k jablkům přidáme cukr a ještě povaříme, až se odpaří voda.

  • 4

    Do pohárů vrstvíme krém, vychladlá jablka a opět krém. Zdobíme dílky jablek.

Komentáře k receptu