Těstovinový salát s dresinkem z ančoviček
Suroviny
- 15 g Sardelová pasta
- 200 g Šunka dušená
- 150 g Tuňák v oleji
- 250 g Špagety
- 120 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 722 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 42 g
- Sodík 348 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 124.3 mg
- Draslík 106.9 mg
- Vláknina 293.3 mg
- Vitamín A 293.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do osolené vroucí vody s olejem vložíme rozlámané špagety a uvaříme je na skus. Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat.
-
2
Konzervovaného tuňáka scedíme, necháme okapat a rozdělíme na kousky. Kapary scedíme, petrželovou nať a pažitku nasekáme najemno, šunku nakrájíme na nudličky.
-
3
Na dresink v misce utřeme sardelovou pastu se žloutkem, citronovou šťávou, cukrem, pepřem a solí. Do směsi po částech vmícháme olej a na závěr přidáme petrželovou nať a pažitku.
-
4
V míse promícháme těstoviny s tuňákem, šunkou, kapary, zalijeme dresinkem a před podáváním necháme vychladit.