Makaronový salát s olivami a žampiony
Suroviny
- 300 g Rajčata
- 500 g Žampiony čerstvé
- 80 g Olivy černé
- 150 g Majonéza
- 250 g Makarony milánské
- 5.6 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 40 g
- Sodík 2762 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 586.1 mg
- Vláknina 13059.2 mg
- Vitamín A 13059.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vroucí osolené vody s olejem vložíme makarony a uvaříme je "na skus". Uvařené těstoviny scedíme a necháme okapat. Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky, olivy nakrájíme na plátky. Na dresink v misce promícháme majonézu s citronovou šťávou, solí a pepřem.
-
2
Na oleji osmažíme žampiony, vyjmeme a na ubrousku necháme okapat.
-
3
V míse promícháme těstoviny s rajčaty, olivami a žampiony. Přelijeme dresinkem, dobře promícháme a před podáváním necháme vychladit.