Cuketa nakládaná s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Cukr krystal
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Feferony
  • 1 ks Petol
  • 4 stroužek Česnek
  • 1.75 l Voda pitná
  • 5 dl Ocet kvasný lihový
  • 1 kg Cuketa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 99 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 386 mg
  • Vláknina 3604.4 mg
  • Vitamín A 3604.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Použijeme malé cukety, očistíme je a důkladně omyjeme. Rozdělíme do sklenic, přidáme na kolečka pokrájenou cibuli, česnek dle chuti a feferonky.

  • 2

    Vodu smícháme s octem, cukrem a kořením a přivedeme k varu. Přisypeme petol, promícháme a necháme vychladnout. Poté nálevem zalijeme cukety a sklenice zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 15 minut.

  • 3

    Po vychladnutí sklenice vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu