Smetanová pěna z makrely se zeleným pepřem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Makrela uzená
  • 50 g Sýr krémový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 1 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 185 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 54.8 mg
  • Draslík 221.1 mg
  • Vláknina 58.9 mg
  • Vitamín A 58.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na kousky pokrájíme uzenou makrelu a vložíme ji do mixéru. Přidáme k ní krémový sýr a rozmixujeme. Vzniklou pěnu osolíme, opepříme a přilijeme pomerančovou šťávu. Ušleháme smetanu a přidáme k rozmixované směsi. Přisypeme nahrubo nadrcený zelený pepř.

  • 2

    Makrelovou pěnu vkládáme do porcelánových misek a servírujeme se zlehka opečeným toastem.

Komentáře k receptu