Štičí terina s lososem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 8 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 70.3 mg
- Draslík 241.1 mg
- Vláknina 167 mg
- Vitamín A 167 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vychlazené maso ze štiky rozmixujeme v kuchyňském mixéru nebo dvakrát umeleme v mlýnku na maso. Rybí hmotu vzniklou mixováním nebo mletím prolisujeme jemným sítkem. Vzniklou směs dáme do mísy, přidáme k ní kostky ledu, aby zchladla. Potom přilijeme zakysanou smetanu. Přidáme špetku soli, pepře a muškátového oříšku.
-
2
Na hranolky nakrájíme omyté plátky lososa. Osolíme, opepříme a vložíme do chladničky vychladit.
-
3
Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Přivedeme k varu a vložíme do ní špenátové listy. Pak je ihned vyjmeme a ledovou vodou ochladíme. Necháme špenátové listy okapat na utěrce a položíme je na fólii. Na rozprostřené listy vložíme hranolky z lososa a zavineme je do tvaru rolády.
-
4
Připravíme větší kastrol, naplníme ho vodou do výšky asi 5 centimetrů. Předehřejeme troubu na 150 °C a pak do ní vložíme kastrol s vodou.
-
5
Rozpuštěným máslem vymažeme zapékací nádobu. Polovinou hmoty z ryby naplníme nádobu a doprostřed umístíme špenátovou roládu s lososem. Zakryjeme ji druhou polovinou štičí hmoty.
-
6
Zakryjeme formu alobalem a pak ji vložíme do trouby do vodní lázně, kde ji ponecháme 90 minut. Pak ji vyjmeme a necháme vychladnout přes noc. Druhý den ji nakrájíme na plátky a servírujeme studenou.