Sardinky plněné cibulovou směsí a marinované
Suroviny
- 50 g Petržel - nať
- 50 g Bazalka
- 50 g Tymián čerstvý
- 125 ml Víno červené
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 8 ks Sardinka obecná
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Feferony
- 4 ks Bílá cibulka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1.6 polévková lžíce Olej olivový
- 6 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 116 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 7 g
- Sodík 35 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 206.3 mg
- Vláknina 3603.8 mg
- Vitamín A 3603.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sardinky omyjeme ve vodě a osušíme na utěrce. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Na pánvi rozpálíme olej a nasekanou cibuli a česnek na ni vhodíme. Počkáme, dokud nezesklovatí, a pak přidáme nasekanou petrželku.
-
2
Sardinky osolíme a opepříme. Vnitřek břicha potom naplníme opečenou směsí cibule a česneku. V misce s moukou jednotlivé ryby obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a vložíme na něj naplněné a obalené sardinky. Opečeme je z obou stran. Potom je vyndáme z pánve a vložíme do větší nádoby.
-
3
Na pánev s připečeninami vlijeme ocet a víno a tím připečeniny rozředíme. Pak do směsi octa a vína přidáme tymián, bobkový list a nadrobno nasekanou feferonku. Směsí potom zalijeme sardinky v nádobě. Přikryjeme nádobu alobalem a vložíme do ledničky, kde sardinky necháme minimálně jeden den marinovat.
-
4
Než budeme sardinky servírovat, spaříme ve vroucí vodě rajčata a oloupeme z nich slupky. Oddělíme od nich semínka a pak dužinu pokrájíme na drobné kostičky. Bílé cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. Servírujeme studené sardinky posypané rajčatovými kostičkami a cibulovými kolečky. Nakonec zasypeme ještě nadrobno posekanou bazalkou.