Salát z grilovaných lilků a paprik

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Cibulka jarní
  • 300 g Paprika zelená
  • 80 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Lilek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 630.3 mg
  • Vláknina 16690.4 mg
  • Vitamín A 16690.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky s lilky nakrájíme na plátky, vložíme na plech vyložený pečícím papírem a grilujeme, až mají hnědou slupku. Necháme vychladnout, oloupeme, papriky zbavíme semen, spoku s lilkem je drobně nakrájíme a vsypeme do mísy.

  • 2

    Jarní cibulky a česnek nakrájíme najemno a petrželovou nať nasekáme nadrobno.

  • 3

    K lilkům a paprikám přidáme česnek, cibulky, petrželovou nať a smícháme se solí, octem a olivovým olejem. Salát podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu