Kynuté rohlíčky v cukrovém hávu
Suroviny
- 60 g Cukr moučkový
- 30 g Máslo čerstvé
- 80 g Mouka bezlepková
- 40 g Cukr krystal
- 280 g Mouka bezlepková Mantler
- 20 g Droždí sušené
- 2 g Sůl
- 100 ml Olej stolní
- 200 ml Mléko polotučné
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 polévková lžíce Šťáva citrónová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 789 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 38 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 96 g
- Cholesterol 213.1 mg
- Draslík 80.9 mg
- Vláknina 7590 mg
- Vitamín A 7590 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Začneme tím, že připravíme bílkovou drobenku, v níž budeme rohlíčky obalovat před jejich kynutím.
-
2
Bílková drobenka: máslo promneme s moučkovým cukrem, moukou, jedním vanilkovým cukrem a jedním bílkem. Směs hněteme dokud nevzniknou máslové hrudky, velké asi půl centimetru.
-
3
Těsto: v hrnečku vlažného mléka rozmícháme cukr s droždím, kvásek necháme vzejít. Odváženou mouku ochutíme solí, přidáme vzešlý kvásek, olej, žloutky a citrónovou šťávu, ze všech surovin uhněteme těsto. Z dobře propracovaného těsta vykrajujeme polévkovou lžící kousky, ze kterých vytvarujeme na plechu (vyloženém pečícím papírem) rohlíčky, ty potřeme připravenou cukrovou drobenkou a necháme na plechu 30 minut kynout na teplém místě. Po vykynutí je upečeme v troubě, vyhřáté na 180°C. Pečivo servírujeme vychladlé jako moučník.