Čokoládová mražená pochoutka s višněmi
Suroviny
- 60 g Čokoláda hořká
- 50 g Máslo čerstvé
- 80 g Smetana 33% (šlehačka)
- 160 g Višně
- 30 g Cukr vanilka
- 50 g Cukr moučkový
- 40 g Cukr moučkový
- 120 g Zmrzlina čokoládová
- 2 g Želatina
- 2 g Želatina
- 8 g Kakao
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 5 ml Tresť vanilková
- 20 ml Likér čokoládový
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.5 dl Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 680 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 40 g
- Sodík 46 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 355.2 mg
- Draslík 252.9 mg
- Vláknina 4100 mg
- Vitamín A 4100 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky vložíme změklé máslo, přisypeme kakao, cukr a důkladně promícháme, přidáme žloutek a znovu promícháme. V trošce horké vody rozpustíme nabobtnalou želatinu, zakápneme likérem, přidáme k máslové směsi, v horké vodní lázni rozpustíme čokoládu a také přimícháme k máslové hmotě. Nakonec přidáme vyšlehanou smetanu a vše důkladně promícháme, aby vznikla jednolitá čokoládová hmota. Hmotou naplníme formu a dáme do mrazáku.
-
2
Do jiné misky nasypeme moučkový cukr, přidáme žloutky, vanilkovou esenci a šlehačem vyšleháme. Přidáme nabobtnalou želatinu, přilijeme smetanu a znovu vyšleháme. Vanilkovou hmotu naneseme jako druhou vrstvu na čokoládovou hmotu ve formě a dáme zpátky do mrazáku. Nakonec vypeckujeme višně a promícháme s vanilkovým cukrem.
-
3
Zmraženou hmotu nakrájíme na kostky, upravíme na talířky, doplníme višněmi, kopečkem zmrzliny a podáváme.