Čokoládová mražená pochoutka s višněmi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Čokoláda hořká
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 160 g Višně
  • 30 g Cukr vanilka
  • 50 g Cukr moučkový
  • 40 g Cukr moučkový
  • 120 g Zmrzlina čokoládová
  • 2 g Želatina
  • 2 g Želatina
  • 8 g Kakao
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 5 ml Tresť vanilková
  • 20 ml Likér čokoládový
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 680 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 46 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 355.2 mg
  • Draslík 252.9 mg
  • Vláknina 4100 mg
  • Vitamín A 4100 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky vložíme změklé máslo, přisypeme kakao, cukr a důkladně promícháme, přidáme žloutek a znovu promícháme. V trošce horké vody rozpustíme nabobtnalou želatinu, zakápneme likérem, přidáme k máslové směsi, v horké vodní lázni rozpustíme čokoládu a také přimícháme k máslové hmotě. Nakonec přidáme vyšlehanou smetanu a vše důkladně promícháme, aby vznikla jednolitá čokoládová hmota. Hmotou naplníme formu a dáme do mrazáku.

  • 2

    Do jiné misky nasypeme moučkový cukr, přidáme žloutky, vanilkovou esenci a šlehačem vyšleháme. Přidáme nabobtnalou želatinu, přilijeme smetanu a znovu vyšleháme. Vanilkovou hmotu naneseme jako druhou vrstvu na čokoládovou hmotu ve formě a dáme zpátky do mrazáku. Nakonec vypeckujeme višně a promícháme s vanilkovým cukrem.

  • 3

    Zmraženou hmotu nakrájíme na kostky, upravíme na talířky, doplníme višněmi, kopečkem zmrzliny a podáváme.

Komentáře k receptu