Slavnostní kávový dezert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 791 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 56 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 189.7 mg
- Draslík 593.2 mg
- Vláknina 14075 mg
- Vitamín A 14075 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 13.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vhodném kastrůlku svaříme vodu. Přidáme mandle a povaříme je doměkka, asi 3 minuty. Potom je oloupeme, nastrouháme na struhadle do misky, přisypeme cukr a hmoždířem pořádně roztlučeme.
-
2
Měkké máslo nakrájíme na kousky, které dáme do jiné misky a spolu se žloutky a cukrem ušleháme do bílé husté pěny. Vmícháme do ní připravenou mandlovou směs, na hrubém struhadle nastrouhanou čokoládu. Přidáme vychladlou kávu, rum a vše důkladně dřevěnou vařečkou promícháme.
-
3
Na dno pekáčku nalijeme likér Amaretto. Připravený krém vlijeme do pekáčku na likér, povrch pěkně uhladíme. Krém dáme na celou noc do lednice chladit a ztuhnout.
-
4
Tuhý krém nakrájíme na porce, které přendáme na jednotlivé talíře. Každou porci ozdobíme na kolečka nakrájeným banánem a vyšlehanou šlehačkou.