Zábořská polévka s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 17 g
- Sodík 322 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 214.1 mg
- Vláknina 7715.4 mg
- Vitamín A 7715.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá sladkokyselá jablka rozkrájíme, zbavíme jadřinců, oloupeme je a nakrájíme na dílky. Jablka dáme do hrnce s 1.3 litrem vody se solí a vaříme je 8-10 minut doměkka.
-
2
V misce rozkvedláme ve smetaně hladkou mouku a přimícháme ji do polévky. Podle chuti dosolíme, opepříme a podáváme.