Tatarský biftek z tuňáka
Suroviny
- 300 g Rajčata
- 200 g Tuňák obecný
- 50 g Olivy černé
- 50 g Cibulka jarní
- 100 ml Olej olivový extra panenský
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.25 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Kapie
- 1 ks Limetka
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Pažitka
- 0.5 polévková lžíce Bazalka
- 0.5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 0.5 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 29 g
- Sodík 235 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 19 mg
- Draslík 407.3 mg
- Vláknina 4605.3 mg
- Vitamín A 4605.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filet z tuňáka očistíme, omyjeme a osušíme. Maso jemně nakrájíme a v míse osolíme, opepříme, zakapeme třemi lžícemi oleje, sójovou omáčkou Kikkoman, přidáme jemně posekanou cibulku a pod fólií necháme asi 10 minut v chladničce marinovat.
-
2
V mezičase ve zbylém oleji rozmixujeme bylinky a necháme v chladničce odpočinout. Rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semínka a rajčata nakrájíme na měsíčky. Kapii očistíme, vykrojíme semena a papriku nakrájíme na nudličky. Rozpůlené olivy nakrájíme na proužky.
-
3
Marinovaného tuňáka zakapeme šťávou z limetky, ochutíme chilli. Je-li třeba, ještě lehce dosolíme a opepříme. Maso servírujeme na střed talíře pomocí vykrajovacích kroužků, do kterých naplníme porci tuňáka. Po obvodu naaranžujeme kapie, rajčata a olivy. Bylinkový olej přelijeme přes zeleninu.