Italská zálivka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 1 kávová lžička Hořčice v prášku
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 špetka Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Olej stolní
  • 0.25 hrnek Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3704 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 401 g
  • Sodík 836 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 224 mg
  • Draslík 106.8 mg
  • Vláknina 1207.5 mg
  • Vitamín A 1207.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olej vlijeme do větší nádoby a metličkou do něj zašleháme sůl, pepř, cukr, najemno nastrouhaný česnek, oregano, tymián, bazalku, hořčičný prášek, mletou papriku a worcesterskou omáčku. Na závěr vmícháme ocet.

  • 2

    Zálivku můžeme uchovávat v lednici v uzavřené sklenici.

Komentáře k receptu