Italská zálivka
Suroviny
- 1 kávová lžička Hořčice v prášku
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 špetka Bazalka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 1 stroužek Česnek
- 1 hrnek Olej stolní
- 0.25 hrnek Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3704 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 401 g
- Sodík 836 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 224 mg
- Draslík 106.8 mg
- Vláknina 1207.5 mg
- Vitamín A 1207.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olej vlijeme do větší nádoby a metličkou do něj zašleháme sůl, pepř, cukr, najemno nastrouhaný česnek, oregano, tymián, bazalku, hořčičný prášek, mletou papriku a worcesterskou omáčku. Na závěr vmícháme ocet.
-
2
Zálivku můžeme uchovávat v lednici v uzavřené sklenici.