Ředkvičkový salát s mandarinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 191 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 819.7 mg
- Vláknina 19519 mg
- Vitamín A 19519 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.9 mg
- Vitamín E 4.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ředkvičky očistíme, nakrájíme na tenké plátky, které dáme do misky. Mrkev škrabkou oškrábeme, nastrouháme na jemném struhadle a přidáme do misky s ředkvičkami. Mandarinky oloupeme, oddělíme měsíčky od sebe, přidáme také do misky. Vše pokapeme citrónovou šťávou, zalijeme vínem, přisypeme mandle, promícháme a necháme 10 minut v lednici odležet. Salát nakonec podle chuti osolíme, pokapeme olejem a zamícháme.
-
2
Hotový salát rozdělíme podle porcí na talíře, anebo do salátových misek a podáváme.