Indické cizrnové lupínky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 1000 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Cizrna černá
  • 2 kávová lžička Sezam - semena
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • 4.44 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 54.2 mg
  • Vláknina 6890.8 mg
  • Vitamín A 6890.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu orestujeme na pánvi bez oleje, dokud nezrůžoví. Přes noc ji necháme ponořenou ve vodě. Následující den ji utřeme na hladkou pastu.

  • 2

    Mouku zabalíme do pevné bavlněné látky a necháme vařit v páře cca 15 minut. Následně ji přecedíme přes síto.

  • 3

    Pomoučníme si vál. V misce smícháme cizrnu, mouku, sůl, nakrájené chilli, semínka sezamu a 4 lžíce oleje. Směs zpracujeme na těsto, pokud je třeba, přidáme trochu vody. Těsto vyválíme a pomocí formiček jej rozdělíme na několik částí. Ty poté osmahneme na oleji, dokud nezezlátnou. Lupínky vyjmeme z pánve, necháme oschnout na papírovém ubrousku a můžeme podávat. Lze je uskladnit ve vzduchotěsné nádobě.

Komentáře k receptu