Indické cizrnové lupínky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 4 g
- Sodík 19 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 54.2 mg
- Vláknina 6890.8 mg
- Vitamín A 6890.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cizrnu orestujeme na pánvi bez oleje, dokud nezrůžoví. Přes noc ji necháme ponořenou ve vodě. Následující den ji utřeme na hladkou pastu.
-
2
Mouku zabalíme do pevné bavlněné látky a necháme vařit v páře cca 15 minut. Následně ji přecedíme přes síto.
-
3
Pomoučníme si vál. V misce smícháme cizrnu, mouku, sůl, nakrájené chilli, semínka sezamu a 4 lžíce oleje. Směs zpracujeme na těsto, pokud je třeba, přidáme trochu vody. Těsto vyválíme a pomocí formiček jej rozdělíme na několik částí. Ty poté osmahneme na oleji, dokud nezezlátnou. Lupínky vyjmeme z pánve, necháme oschnout na papírovém ubrousku a můžeme podávat. Lze je uskladnit ve vzduchotěsné nádobě.