Salát z rýžových nudlí s vařeným kuřecím masem
Suroviny
- 150 g Kedlubna
- 300 g Kuřecí prsa
- 100 g Pórek
- 100 g Nudle rýžové
- 100 g Karotka
- 150 g Okurka salátová
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 600 ml Voda pitná
- 600 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.25 kávová lžička Pepř bílý
- 3 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Sezam - semena
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 14 g
- Sodík 484 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 75.5 mg
- Draslík 574.8 mg
- Vláknina 5851.8 mg
- Vitamín A 5851.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nudle vložíme do vroucí osolené vody se lžící oleje a vaříme na skus. Nudle scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Kuřecí prsa uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme, necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky. Česnek prolisujeme, pórek očistíme a nakrájíme na proužky, okurku oloupeme a nakrájíme na plátky, karotku očistíme a nakrájíme na silnější kolečka, kedlubnu oloupeme a nakrájíme na slabší proužky.
-
2
V míse promícháme česnek se solí, pepřem, zázvorem, sezamovými semínky, sójovou omáčkou a šlehačkou. K směsi vmícháme nudle a kuřecí maso.
-
3
Salát podáváme na servírovací míse a obložíme zeleninou.