Salát z rýžových nudlí s vařeným kuřecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Kedlubna
  • 300 g Kuřecí prsa
  • 100 g Pórek
  • 100 g Nudle rýžové
  • 100 g Karotka
  • 150 g Okurka salátová
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 600 ml Voda pitná
  • 600 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 484 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 75.5 mg
  • Draslík 574.8 mg
  • Vláknina 5851.8 mg
  • Vitamín A 5851.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nudle vložíme do vroucí osolené vody se lžící oleje a vaříme na skus. Nudle scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Kuřecí prsa uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme, necháme vychladnout a nakrájíme na nudličky. Česnek prolisujeme, pórek očistíme a nakrájíme na proužky, okurku oloupeme a nakrájíme na plátky, karotku očistíme a nakrájíme na silnější kolečka, kedlubnu oloupeme a nakrájíme na slabší proužky.

  • 2

    V míse promícháme česnek se solí, pepřem, zázvorem, sezamovými semínky, sójovou omáčkou a šlehačkou. K směsi vmícháme nudle a kuřecí maso.

  • 3

    Salát podáváme na servírovací míse a obložíme zeleninou.

Komentáře k receptu