Osmahlé jogurtové kuličky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Čertovo lejno
  • 0.5 kg Jogurt bílý
  • 0.25 kg Cizrna
  • 0.24 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mungo klíčky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 16.3 mg
  • Draslík 779.3 mg
  • Vláknina 22222.4 mg
  • Vitamín A 22222.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme studenou vodu a mungo s cizrnou v něm necháme 6 hodin ponořené. Na pánvi bez oleje opražíme kmín a následně ho nadrtíme. Luštěniny umeleme a vytvoříme z nich zhuštěnou pastu. Smícháme jí s assafoetidou, špetkou soli a pepřem. Poté pastu rozdělíme na několik stejně velkých kuliček.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme olej a kuličky v něm smažíme. Postupně je vkládáme do předem připraveného hrnce se studenou vodou.

  • 3

    Jogurt rozmixujeme a následně okořeníme kmínem a chili. Přidáme špetku soli, zamícháme a směs vylijeme na mísu. Namočené kuličky poté přednáváme do jogurtu. Ozdobíme opraženým kmínem a chilli. Můžeme podávat.

Komentáře k receptu