Indický salát z červených fazolí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 250 g Fazole červené
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Hořčice v prášku
  • 1 kávová lžička Cukr krystal
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 4.3 mg
  • Draslík 193.7 mg
  • Vláknina 3391.1 mg
  • Vitamín A 3391.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole necháme do druhého dne namočené ve vodě. Následující den je v hrnci uvaříme a necháme vychladnout. Papriku opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na plátky. Jarní cibulku a mrkev taktéž nakrájíme na plátky.

  • 2

    Jogurt smícháme se solí, cukrem, chilli, hořčičným práškem a důkladně jej ušleháme. Brambory uvaříme ve velkém hrnci, zbavíme slupek, rozmixujeme a vmícháme je do jogurtu. Jogurt potom rozdělíme na dvě části.

  • 3

    Jednu část smícháme s fazolemi, druhou s nakrájenou zeleninou. Doprostřed velké salátové mísy umístíme fazole a kolem nich zeleninu. Necháme v lednici vychladit a můžeme podávat.

Komentáře k receptu