Drožďová polévka s vejcem a zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 89 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 5 g
- Sodík 493 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 51.3 mg
- Draslík 476 mg
- Vláknina 3992 mg
- Vitamín A 3992 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nasekáme nadrobno, zeleninu očistíme a nakrájíme ji na kostičky - asi 2x2cm. Bezlepkovou housku rozkrájíme na malé kostičky a opražíme je na oleji dokřupava.
-
2
Nasekanou cibuli smícháme s droždím a opečeme ji na oleji v polévkovém hrnci. Do orestované cibule s droždím vmícháme nakrájenou zeleninu a polévku ochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením. Promícháme a vaříme, dokud zelenina nezměkne.
-
3
Když je zelenina měkká, zahustíme polévku jedním celým vejcem, které jsme rozmíchali se lžící vody a polévku nad ohněm mícháme tak dlouho, dokud se vejce nesrazí.
-
4
Polévku podáváme horkou, ihned po dovaření a na talířích do ní sypeme orestované kostičky housky.