Vánoční koule z burisonů s čokoládou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 350 g Cukr moučkový
  • 200 g Burisony
  • 50 g Čokoláda na vaření
  • 500 ml Mléko zahuštěné slazené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1183 kcal
  • Sacharidy 167 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 350 mg
  • Draslík 46.6 mg
  • Vláknina 2760 mg
  • Vitamín A 2760 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 68 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V širším hrnci za stálého míchání necháme zkaramelizovat cukr. V cukru na ohni rozmíchmáme máslo a kondenzované mléko.

  • 2

    Za stálého míchání do těsta přidáváme burisony. Hmotu důkladně promícháme, odstavíme z ohně a ještě z teplé hmoty rukama vytvarujeme kouličky, které ukládáme do cukrářských košíčků. V košíčcích necháme kouličky ztuhnout.

  • 3

    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření a ztuhlé kouličky čokoládou ozdobíme. Cukroví podáváme vychladlé, jako pohoštění, především o Vánocích.

Komentáře k receptu