Vánoční koule z burisonů s čokoládou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1183 kcal
- Sacharidy 167 g
- Tuky 53 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 106 g
- Cholesterol 350 mg
- Draslík 46.6 mg
- Vláknina 2760 mg
- Vitamín A 2760 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 68 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V širším hrnci za stálého míchání necháme zkaramelizovat cukr. V cukru na ohni rozmíchmáme máslo a kondenzované mléko.
-
2
Za stálého míchání do těsta přidáváme burisony. Hmotu důkladně promícháme, odstavíme z ohně a ještě z teplé hmoty rukama vytvarujeme kouličky, které ukládáme do cukrářských košíčků. V košíčcích necháme kouličky ztuhnout.
-
3
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu na vaření a ztuhlé kouličky čokoládou ozdobíme. Cukroví podáváme vychladlé, jako pohoštění, především o Vánocích.